Ubijen Peta, najbliži Jotkin saradnik

0

Goran Petrović Peta (48), najbliži saradnik osuđenog vođe kruševačkog kriminanog klana Zorana Jotića Jotke, ubijen je jutros u teretani kruševačkog Hotela Golf, koja se nalazi u podrumu zgrade, odmah ispod recepcije hotela.

Prema nezvaničnim informacijama, u Petu je zasad nepoznata osoba ispalila rafal iz pištolja.

Nakon nekoliko minuta kasnije on je izdahnuo.

U kruševačkoj bolnici nisu uspeli da ga reanimiraju.

Uviđaj je u toku, na licu mesta su zamenik Višeg javnog tužilaštva i policija. Na razgovor je pozvano više osoba, a iz Policijske uprave u Kruševcu očekujemo zvanično saopštenje.

Goran Petrović, zvani Peta je je 2004. godine osuđen na 11 godina robije, kada je i Jotić osuđen na 12 godina zatvora zbog reketiranja Kruševljana.

Tada je Sudsko veće utvrdilo da su Jotić i Petrović organizovali kriminalnu grupu i uz pretnje i batine iznuđivali velike sume od Kruševljana.

Jotkina grupa je, prema nalazima suda, govorila oštećenima da su im ,,pare potrebne za potrebe njihove vojske koja čuva Kruševac i koja mora da ima automobile i mobilne telefone,,.

Ova grupa je pored toga dilovala drogu, držala kladionice…

Peta je prošle godine izašao iz zatvorta, a vođa kriminalne grupe Jotić još u “Zabeli” izdržava kaznu, i sa robije bi trebalo da izađe 2018. godine.

Opširnije o ovom ubistvu možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime