Ubrzana gradnja puteva u Župi aleksandrovačkoj

0

Gradnja lokalnih seoskih puteva u Župi aleksandrovačkoj nastavljaju se velikom dinamikom. U toku je asfaltiranje više putnih deonica. U Mesnoj zajednici Garevina put je asfaltiran u zaseoku Peštevci, ali je ova deonica važna i za druge meštane ovog sela.

Ovdašnji meštani, koji se uglavnom bave poljoprivredom, nadaju se da će im deca i unuci ostati da žive na selu. Od svega što raduje, meštani ističu da je najlepše to što ovde ima dosta mladih i da će biti dosta svadbi i veselja.

Takođe, u Mesnoj zajednici Venčac asfaltiran je deo glavnog puta koji vodi prema Mesnoj zajednici Trnavci. Radove je na ovoj deonici obišao predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac sa saradnicima, koji su glavni inicijatori i organizatori ubrzane gradjnje župskih puteva.

Dr Jugoslav Stajkovac, predsednik Opštine Aleksandrovac
Dr Jugoslav Stajkovac, predsednik Opštine Aleksandrovac

– Ono što smo obećali, mi upravo to radimo. Imamo sreću da nas služi lepo vreme, tako da ćemo najveći deo poslova koje smo odredili za ovu godinu i da završimo. Mi, u ovom trenutku, znači, oko 19 putnih pravaca u selima i zaseocima na područjima Opštine Aleksandrovac radimo i sve što smo planirali ove godine da uradimo, biće ura]eno. Time se, normalno, naše aktivnosti ne završavaju. Opština Aleksandrovac je bila u velikom zaostajanju kada je u pitanju izgradnja komunalne infrastrukture. Mi moramo da uspostavimo takvu dinamiku da što više uradimo u što kraće vreme, kako bi smo dostigli nekakav normalan nivo kada je u pitanju izgradnja komunalne infrastrukture. Ja iz razloga korenktnosti ne bih govorio o drugim opštinama , ali Opština Aleksandrovac jeste jedna od najvećih gradilišta kada je u pitanju komuinalna infrastruktura u Srbiji, kaže predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac.

On naglašava da se sve radi sopstvenim sredstvima i sredstvima građana, te da se osim, gradnje puteva radi i na izgradnji vodovoda, rekonstrtukciji elektro – mreže, domova kulture…

– Sredstava ima za te namene. Budžet Opštine Aleksandrovac je prenaglašeno razvojni i najveći deo sredstava iz budžeta je opredeljen za izgradnju komunalne infrastrukture. Ovde nema velike filozofije. Dogovorimo se sa ljudima i krećemo da radimo. Normalno, sprovede se zakonska procedura raspisivanja javnih nabavki i izbora izvođača radova. Sredstva su na budžetu i sve obaveze izmirujemo na vreme, ali vodimo i računa o svakom dinaru, kaže Stajkovac.

Buldožeri rade na sve strane. Posle izgradnje seoskih puteva, započeće rekonstrukcija i izgradnja gradskih ulica, Omladinske, Vinogradarske i drugih.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime