Učenice kuršumlijske Gimnazije oduševile publiku u Nišu

0

Mala kuršumlijska grupa sačinjena od četiri devojčica Gimnazije Kuršumlije: Milice Đorđević, Nine Jakovljević, Jane Pendić i Jane Simović sinoć su u Narodnom pozorištu u Nišu pokazala svoja umeća glumaca amatera adaptacijom predstave Pokondirena tikva i tom prilikom pobrale apluze publike.

Predstava je odigrana na francuskom jeziku, uz prilagođeni tekst, koji je za tu svrhu pripremila Biljana Marinković, profesorka francuskog jezika u OŠ “MIloje Zakić”.

Predivnu scenografiju, koja je naišla na veliko oduševljenje publike, kao i kostime i šminku pripremila je Milena Vukajlović, profesorka likovne kulture u Gimnaziji Kuršumlija.

Ova mala grupa će se ove godine predstaviti istom ovom predstavom i probirljivoj francuskoj publici, na sada već čuvenom festival FETLYF, koji će se održati u gradu San Malo od 22. aprila do 1. maja ove godine.

-Zahvalni smo Opštini Kuršumlija koja je i ove godine prepoznala naše napore da kroz kulturu predstavimo ovaj region široj evropskoj publici (festival je međunarodnog karaktera). Veliko hvala I preduzeću Planinka a.d, koja nam je velikodušno pomogla, kaže Biljana Marinković, profesorka francuskog jezika u OŠ “MIloje Zakić”.

Nećemo ih izneveriti, u to smo sigurni, ako ničim drugim, a ono aplauzom koji smo večeras pobrali od niške publike, navode mladi glumci i profesori koji su predstavu pripremili.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime