Učenici Ćićkove škole dve godine zaredom osvajaju nagrade na konkursu o pravilnoj ishrani

0

PROKUPLJE: Na konkursu za likovne i literarne radove na temu “PRAVILNA ISHRANA – DOSTUPNA I PRISTUPAČNA SVIMA, ZA SVET BEZ GLADI”, koji je raspisao Institut za javno zdravlje Niš, učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” osvojili su nagrade drugu godinu za redom.

Predstavnici Instituta za javno zdravlje dodelili su nagrade najuspešnijim predškolcima i učenicima osnovnih škola, a nakon programa koji su izveli predškolci održana je i izložba zdrave hrane.

– Ponosimo se našim učenicima što su učestvovali na konkursu, bili zapaženi i nagrađeni. Za literarni rad nagradu je dobio učenik Danilo Drobnjaković, đak učiteljice Slavice Čikarić. 
Nagrađeni su i likovni radovi, i to učenice Nine Savić, koja ide u I/3 razred kod učiteljice Violete Mihajlović i četvrtakinje Anđelije Radević, učenice Slavice Čikarić. – rekli su u školi.

Počev od 1981. godine Institut za javno zdravlje Niš obeležava 16. oktobar kao Svetski dan hrane. U svetu će se ovaj dan organizovano obeležiti pod nazivom “Naše akcije određuju našu budućnost. Bez gladnih u svetu do 2030 – to je moguće”.

Cilj obeležavanja ovog dana je da se skrene pažnja javnosti na pravilnu ishranu kao značajnu komponentu opšteg zdravlja i da se mobilišu svi sektori društva da svojim aktivnostima doprinesu unapređenju ishrane stanovništva.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime