Učenici dohvatili Mesec!

0

Inspirisani sjajnom mesečinom i svojim blistavim glasovima, učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” priredili su Prokupčanima divno poetsko veče u Narodnom muzeju Toplice. Poetsko-dramskim prikazom  “Izgrejala sjajna mesečina” predstavili su se u okviru manifestacije “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10”.

Oni su izveli nekoliko scena iz Sremčeve “Zone Zamfirove”, kazivali su Verlenove stihove i pevali i svirali etno kompozicije – a sve inpirisani mesečinom.

– Za glavni motiv su zaslužni naši učenici Stefan Petrović i Teodora Stanojević, koji su na Svetosavskoj priredbi nadahnuto otpevali narodnu pesmu “Izgrejala sjajna mesečina”. Toliko smo bili pod utiskom da smo odlučili da sve bude u znaku mesečine na ovoj priredbi. Tako su odabrane recitacije “Mesečina” Pola Verlena i “Mladi mesec” Marine Cvetajeve, rekla je profesorka srpskog jezika Miljana Vladimirović.

Publika je opčinjeno slušala učenike ove škole kako recituju, sviraju, pevaju i glume. Celo veče osmislili su učenici sa profesorkama srpskog jezika Slavicom Stajković, Vesnom Topalović i Miljanom Vladimirović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime