Učenici kažu: Hvala vam, mame i znamenite Srpkinje

0

Proteklih sedam dana je u OŠ “Milić Rakić Mirko” proteklo u znaku Međunarodnog praznika žena. Učenici i učiteljice su zajedničkim snagama pripremili kulturno – umetnički program pod nazivom “Hvala vam, mame”, posle kog su mamama podelili ručno rađene čestitke i cvetove.

U duhu praznika održan je i javni čas iz istorije “Znamenite Srpkinje”. Ovom prilikom su prisutni mogli da čuju mnogo toga zanimljivog o Nadeždi Petrović, Katarina Ivanović, Milunka Savić, Žanka Stokić i dr. Kompletnu sliku o ovim velikim srpskim ženama učenici su uspeli da predstave kostimima, fotografijama, preznetacijom i dramatizacijom.

Povodom praznika upriličene su likovne izložbe u matičnoj školi i u školama na terenu, koje je organizovao aktiv učitelja i nastavnica likovne kulture.

Nedelja obeležavanja Međunarodnog praznika žena otpočela je koktelom koji je organizovala direktorka škole za zaposlene, a posebnu boju ovom događaju dalo je druženje sa piscem radio drama i scenaristom Dejanom Petkovićem. On je ovom prilikom predstavio svoju radio dramu “Čudo na Bosforu”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime