Učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“ na FEDES-u

0

U vreme kada, zajedničkim snagama, Muzička škola „Kornelije Stanković“ i Dom kulture organizuju Festival dečijeg stvaralaštva FEDES, Prokuplje, zbog velikog broja dece koja učestvuju u njemu, bude posebno lep grad.

Takav je bio svih ovih godina, a takav je i ove, zahvaljujući učesnicima FEDES-a. Ova manifestacija je takmičarskog karaktera, a učenici koji učestvuju u programu, tada pokažu sve svoje kvalitete, trudeći se da budu bolji od svojih takmičarskih rivala.

Učenici Muzičke škole, ove godine, na takmičenju instrumentalista, takmičili su se u pet kategorija. Učestvovalo je 45 učenika, a najbolja u sviranju klavira bila je Kalina Pavlović, koja je osvojila 100 poena. Isto toliko bodova pripalo je i Denisu Esatoviću, za izvođenje zadatih kompozicija na klarinetu. Po 98 poena osvojili su Filip Stanković, koji se takmičio u sviranju gitare, dok je Mihajlo Stanimirović bio najbolji u muziciranju na harmonici.

Učenici ove Muzičke škole redovni su učesnici programa Festivala, pa će tako nastupiti i u večeri narodnog stvaralaštva, a ovih dana, solističkim nastupima u Dečijoj pesmi, uveseljavaju svoje drugare u publici, trudeći se da osvoje što više njihovih glasova, kako bi im pripala još neka nagrada na FEDES-u.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here