Učenici na čistom vazduhu

2

Mali ekolozi Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko” obeležili su Međunarodni dan čistog vazduha i zajedno sa članovima Planinarskog kluba “Toplica” pešačili i planinarili do planine Vidojevice, a potom spustili u klisuru Dobortićke reke.

Organizatori su bili učenici, članovi eko-sekcije „Ćićko“, i nastavnici biologije mr Dejan Živković i Marija Antić.

– Ciljevi akcije su bili višestruki, najpre, da se pešačenjem kroz brdsko-planinske krajeve, udisanjem čistog vazduha i korišćenjem bistre planinske vode učenicima na praktičan način pokaže da se samo kroz zdravlje i savestan odnos prema životnoj sredini, može voditi normalan i srećan život. Isto tako, učenici su sakupljali prirodne materijale poput mahovina i paprati za školski eko-vrt ili suve plodove i kamenčiće za izradu figura u eko-radionici – rekao je nastavnik mr Dejan Živković.

Članovi sekcije i planinari su uspešno prebrodili mnoge stene, useke prelazili više puta preko planinske rečice i oduševljeno snimili pejzaže.  Pravo iznenađenje priredili su im planinari u Planinarskom domu u Rastovnici, gde su ih dočekali toplim čajem i malim posluženjem.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime