Ugrađen sistem za navodnjavanje na stadionu u Kuršumliji

0

Na „Gradskom Stadionu“ u Kuršumliji koji je pod upravom Ustanove za sport Sportski centar „Кuršumlija“ uspešno je ugrađen sistem za navodnjavanje.

Sistem poseduje 24 prskalice koje se na pritisak od 4,5 bara aktiviraju, izlaze iz zemlje i postepeno u krug bacaju mlaz vode. Onog trenutka kada se izvor napajanja zatvori, prskalice se same povlače u zemlju i iste ne smetaju za igru.

Ono o čemu smo posebno vodili računa je da imamo dve mogućnosti napajanja. Jedna je direktno iz mreže,a  druga iz „jaza“ koji protiče oko igrališta. Ova druga mogućnost je bitna naročito u letnjim mesecima kada je suša i da ne bi ugrozili redovno snabdevanje stanovništva pijaćom vodom.

Кada je drugi izvor napajanja u pitanju, planiramo da nabavimo pumpu koja će crpiti vodu iz posebno napravljenog rezervoara, a koji se snabdeva vodom iz „jaza“. Takođe iz ovog rezervoara moći ćemo da polivamo i pomoćno igralište.

– Još jednom želim da se u ime Ustanove i svih koji imaju aktivnosti na  Gradskom stadionu zahvalim Opštinskoj Upravi, koja je prepoznala značaj ove projektne aktivnosti, zatim JPКD „Toplica“, koje je svakog momenta bilo prisutno, za sve što je bilo potrebno u njihovom domenu delovanja. Naravno sve pohvale i za preduzeće GARDENA-AGRO iz Jagodine, koje  je veoma efikasno i na profesionalan način odradilo posao, kaže direktor Ustanove za sport Sportski centar „Кuršumlija“ Dragan Simić.

Кada su dalje aktivnosti na „Gradskom stadionu“ u pitanju, u narednim danima očekujemo donaciju oko 1.000 stolica Fudbalskog Saveza Srbije i time bi smo tribine doveli u red.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime