Uhapšen Dragan Dinić, bivši direktor prokupačke bolnice

21

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju odredili su meru zadržavanja do 48 sati D.D. (47) bivšem direktoru Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju i I.P. (41) službenom licu ove bolnice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštila je policija.

Postoje osnovi sumnje da je D.D. u periodu od juna 2012. do kraja 2013. godine u saizvršilaštvu sa I.P. omogućio radnicima da koriste VIP kartice, čije je račune plaćala bolnica u iznosu od preko 1.500.000,00 dinara. Takođe se sumnja da je I.P. u 2014. godini sa bolničkog računa izvršila plaćanje ovih računa u vrednosti većoj od 2.000.000,00 dinara, čime su određenom broju osoba omogućili sticanje koristi u navedenom iznosu, a na štetu bolnice u Prokuplju.

D.D. se tereti da je u 2013. godini podelio 64 mobilna telefona u vrednosti od preko 5.000.000,00 omogućivši većem broju lica protivpravnu imovinsku korist, kao i da je zaključio aneks ugovora sa VIP-om kojim se odriče premije u iznosu od preko 2.000.000,00 dinara, a na štetu bolnice.

Osumnjičeni će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti sprovedeni višem javnom tužiocu u Prokuplju, navodi se u saopštenju policije.

U međuvremenu, dr Dinić je pušten iz pritvora o čemu više možete pročitati OVDE

21 KOMENTARA

   • Страх је мајка морала. – Friedrich Nietzsche
    А ви назадни ботови сте живи доказ томе, чим дајете себи за право да моралишете и унапред осуђујете.
    Толико о вашем моралу.
    Узгред, има наша азбука и Ч, Ж, , не би било лоше да их користиш и испоштујеш своје претке, остаћеш и без националног идентитета, пошто видим да земљу распродасте и поклонисте црнцима, Арапима и осталим не-православним живљем, због којих су и твоји преци остављали кости на бедемима српства да би ти данас имао слободу да говориш и пишеш својим писмом, или да баљезгаш и унапред осуђујеш као у твом случају.

 1. Одлична вест, треба испитати још неке из болнице којима је омогућавао да се добро обогате а посебно Јелену П. и друге.Овога пута му неће помоћи ни његов брат Синиша Благојевић Соске бивши начелник, који га је годинама штитио.

  • Sve ispitati koji su se okoristili od tih para, 10 miliona su velike pare i ovde ponajlmanje treba braniti coveka i ovu ekonomistu kad postoji sve crno na belo, a pare da vrate svakako

 2. e sta se radi poslanice,poslanice pa jer mislite izborima i ucenama da dobijete izbore znamo po cijem nalogu je ovo uradjeno dragance izdrzi padaju brzo

 3. Nisam iz grada pa vidim malo širu sliku , pa da pitam ove botove, jel se bolje živi nego pre par godina, spremili više drva, zimnice , o oprostite… zaboravih, i njima su verovatno smanjena primanja, da , sad je bolje, čim ovoliku mržnju prosipate… Ne pitah ,gradili se Prokuplje, neka škola, neka Crkva Srbine?

 4. Botovi puni elana danas, dobili sigurno sendvič i sokić. Bolje im je da pospreme avlije, njihovom zaslugom, biće im uskoro na slavi ” Dragi gosti, dobro došli, a i vama prve komšije Selam. Pa ce da razgovaramo ko je prodao zemlju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime