Uhapšen zbog štete nanete Simpo ŠIK-u od gotovo 300 miliona dinara

1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju, uhapsili su Lj.I. (50) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije. Kako Top Novosti nezvanično saznaju, radi se o bivšem generalnom direktoru Simpo ŠIK-a Ljubomiru Ilkiću.

Sumnja se da je Lj. I. od avgusta 2010. do juna 2013. godine kao odgovorno lice „Simpo Šik“ d.o.o. iz Kuršumlije prodavao lesonit ispod cene. On se tereti i da je nabavio osnovno sredstvo-formatizer i kupio dva polovna parna kotla firme „Vizard“ d.o.o Beograd po znatno većim cenama od tržišne. Na taj način, on je ovoj beogradskoj firmi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nešto manje od 282.614.080 dinara. Za isti iznos oštetio je „Simpo Šik“ d.o.o. Kuršumlija.

Pripadnici Ministarstva nastavljavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem, kaže se u saopštenju MUP-a Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Covek nije iz Prokuplja vec iz Vrsca. Bivsi poslanik SPS koga je Dragan Tomic (SIMPO VRANJE), stavio na platni spisak SIMPA. Kada ga je isti taj Dragan Tomic smenio obzirom da je pretendovao nna njegovo mesto, tj. mesto predsednika kompanije i nakon izbora na kojima je SNS dobila vecinu isti postaje istaknuti clan te stranke. Ne kazem da kod nas u Toplici nema lopova ali nisam cuo da ima bas ovolikih

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime