Uhapšeni blački funkcioneri zbog primanja mita od 3000 evra

2

Predsedsednik Skupštine opštine Blace Miloš Vasiljević i načelnik opštinske uprave Zoran Milutinović uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, saopštila je policija.

Oni su uhapšeni u saradnji BIA i MUP Odeljenja za borbu protiv korupcije po nalogu tužioca posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Vasiljević i Milutinović se terete da su zahtevali i primili 3.000 evra od odgovornog lica i manjinskog akcionara jedne veterinarske stanice kako bi na skupštini akcionara usvojili odluku o imenovanju direktora Veterinarske stanice Blace koga su  predložili mali akcionari.

Više javno Tužilaštvo u Nišu, izdalo je saopštenje da je juče  u popodnevnim časovima  izvršena primopredaja novca, a da su kasnije Vasiljević i Milutinović uhapšeni.

– Na osnovu predloga malih akcionara Veterinaske stanice Blace, u popodnevnim časovima, u prostorijama Veterinarske stanice Blace, izvršena je primopredaja novca, nakon čega su najpre M.Z., a zatim i V.M. lišeni slobode od strane pripadnika UKP Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije. Određeno im je zadržavanje u trajanju od 48 sati, u kom periodu će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Nišu – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Kako privatizacija Veterinarske stanice Blace nije bila uspešna, ova ustanova i dalje je ingerenciji Opštine.

2 KOMENTARA

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here