Ukinuta vanredna situacija od poplava u Prokuplju

9

Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Prokuplje na današnjoj sednici donelo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Prokuplje.

Ilija Đedović, zamenik komandanta Opštinskog Štaba ѕa vanredne situacije rekao je da se reka Toplica povukla u svoje korito.

– Zbog najavljenih kiša u narednom periodu, nadležne službe pratiće stanje na terenu i delovaće blagovremeno u slučaju da se ukaže potreba, rekao je Đedović.

Očekuje se da se u narednom periodu nastavi sa preventivnim merama zaštite od poplava.

9 KOMENTARA

  1. Kad se reguje na vreme, nema ni potrebe da traje vise! Lokalna samouprava i volonteri su najzasluzniji za odbranu od polave.Sve pohvale ljudima koji su bili angazovani na odbrani od poplave.

  2. Hvala Bogu pa se sve dobro zavrsilo.Nama u Draganji nije bilo svejedno dok je voda nadolazila, ali brzom intervencijom gradjana i stabu za vanredne situacije opasnost je izbegnuta.Hvala svim ljudima na pomoci.

  3. Opasnost je prosla, ako se moze uopste reci da je bilo opasnosti. Poplava je ovog puta docekana spremno, obala reke od prosle godine je vecim delom toka uredjena nasipima, tako da je lokalna samouprava zahvaljujuci i pomoci gradjana polozila ovaj ispit.

  4. Za par dana sve zavrseno! Drago mi je sto je sve pod kontrolom! Nadlezni su ponovo opravdali svoju duznost pred gradjanima! dok u drugim opstinama poplava nosi mostove, u Prokuplju je stanje normalizovano, svaka cast na eksprensno odradjenom poslu

  5. Ko je vredan, ko radi, ko zna sta i kako treba da radi njemu i Bog i proroda pomazu. Kada je organizacija bila ovako dobra, vredni i slozni ljudi su uspeli da ukrote ljutu Toplicu i svi zajedno je vratimo u svoje korito. Naravno, sada puno mirinije docekujemo i topljenje snega sa Kopaonika, pa i naredne kise, jer sa pouzdanim i savesnim ljudima oko sebe, svi mirno spavamo.

  6. Svi u gradu smo bili u vanrednoj situaciji i svi nadalje ostajemo u pripravnosti. Drago mi je da su sve ekipa bile ovako dobro organizovane i uigrane, tako da zahvaljujuci njima, a i svim gradjanima, sve akcije u vanrednoj situaciji su prosle izvanredno!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime