Ukinuta vanredna situacija u Kuršumliji

0

Na osnovu Zaključka opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Кuršumlija od 25.08.2020. godine, predsednik opštine Кuršumlija doneo je Odluku o ukidanju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Кuršumlija.

Na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 – ukida se se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Кuršumlija, proglašena Odlukom Predsednika opštine Кuršumlija, zbog nastupanja širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19, jer su na prestali razlozi njenog proglašenja.

Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata) ubuduće se utvrđuje u skladu sa važećom Odlukom o radnom vremenu.

Na snazi ostaju sledeće preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje ljudi, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19:
– održavanje socijalne distance,
– obavezna dezinfekcija prostora i upotreba maski u zatvorenom prostoru,
– ograničavanje broja prilikom okupljanja tokom organizovanja slavlja, svečanosti u zatvorenom prostoru do 50 ljudi maksimalno.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

Na predlog PU „Sunce“ od 25.08.2020. godine, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Кuršumlija na telefonskoj sednici održanoj dana 25.08.2020. godine doneo je Zaključak kojim se daje saglasnost za otvaranje objekata predškolske ustanove „Sunce“ Кuršumlija – četiri radne sobe objekta „Sunce“ i objekta „Čarolija“, u skladu sa raspoloživim prostornim kapacitetima i ljudskim resursima, počev od 02.09.2020. godine i izvršiti prijem dece koja pohađaju obavezan pripremno-predškolski program, pa je Opštinsko veće opštine Кuršumlija donelo odgovarajuću Odluku na osnovu ovog Zaključka.

Prilikom prijema dece koja pohađaju obavezan pripremno-predškolski program u PU „Sunce“ biće primenjivane sve higijensko-sanitarne mere i mere fizičke distance, koje su u ustanovi primenjivane i pre obustave redovnog rada do 08.07.2020. godine, a roditelji su dužni da dostave potvrdu nadležnog zdravstvenog organa (izabranog pedijatra) o zdravstvenom stanju deteta.

Neophodno je pre početka rada, odnosno otvaranja objekta za prijem upisane dece izvršiti dezinfekciju četiri radne sobe sa pratećim prostorijama objekta „Sunce“, kao i automobila koji će ustanova koristiti za prevoz hrane od objekta „Čarolija“ do objekta „Sunce“, od strane ovlašćene institucije – Instituta za javno zdravlje Niš.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime