Ulažemo da dobijemo bezbedniju bolnicu

0
Foto: Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić"

Postojeći video nazor Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” od početka godine modernizovan je sa 7 novih kamera najnovije proizvodnje, sa softverom za analitiku, tako da je pokrivenost video nadzorom preko 90% prostora bolnice. Službenicima obezbeđenja je sada lakše da isprate dešavanja, pogotovo noću, kada se najveći broj problema i dešava, saopšteno nam je u bolnici “Dr Aleksa Savić”.

Od početka godine u bezbednost Opšte bolnice uložena su značajna sredstva. Kako bi se bezbednost zaposlenih i pacijenata popela na najviši mogući nivo, obezbeđena je edukacija, obuka i licenciranje sluzbenih lica obezbeđenja. Radni prostor Službe obezbeđenja je renoviran, a za zaposlene je obezbeđena nova uniforma.

– Sagledane su sve potrebe službe, kritična mesta i problemi sa kojima smo se susretali. Mesečno imamo jako puno intervencija, jer je bolnički krug veoma veliki. Problemi su sporadični i najčešce se reše dogovorom. Međutim, kada se dogodi da dogovor, nažalost, nije moguć kao prošle nedelje, naše službe obezbeđenja svakako daju sve od sebe da smire situaciju. Kada je u pitanju prošlonedeljni napad na porodilju, moram posebno da naglasim da je obezbeđenje odmah reagovalo i sprečilo ozbiljnije posledice – kaže portparolka bolnice Marija Stošić.

Iako je u ovom slučaju reagovalo obezbeđenje bolnice i policija, za napadačem se i dalje traga.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime