„Ulica darivanja“ na poklon Prokupčanima

0

Povodom obeležavanja gradske slave „Sveti Prokopije“ opština Prokuplje, u saradnji sa mnogim sponzorima, organizovala je privredno turističku manifestacijom  pod nazivom „Ulica darivanja“.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji široku lepezu proizvoda na štandovima izložili su S.Z.T.R.“ČUTURA“, trgovinsko-proizvodno i prevozničko preduzeće „Neca“, industrijnje mesa „Biftek“ iz Niša i „Juhor“ Jagodine, „Žitopek“ iz Niša, mlekara „Lazar“ iz Blaca,  Podrum pića“Maletić“ iz Velike Plane, Dom za smeštaj i negu starih lic, Ustanova za dnevni boravak dece ometane u razvoju „Sunce“ iz Vodica,  Predškolska ustanova „Neven“,poslastičarnice „Toplica“ i „Djevori“ i Udruženje invalida rada Prokuplje.

Posetiocima Ulice darivanja dečaci i devojčice u narodnim nošnjama poklanjali su lisiderska srca, medenjake sa amblemom grada Prokuplja i bombone, dar lokalne samouprave.

Milica Đorđević, organizator poslovanja u S.Z.T.R. „ČUTURA“  rekla je da je ovo četvrti put kako ova firma učestvuje na „Ulici darivanja“.

– Naša firma  je povodom gradske slave svojim sugrađanima izložila i poklonila široku lepezu svojih proizvode. Reč je o raznim vrstama peciva, hleba, keksa i kolača.  Svoju proizvodnju uvek prilagođavama zahtevima naših mnogobrojnih kupaca i zbog toga i opstajemo na tržištu, izjavila je ona.

Tehnolog  u firmi „Neca“  Sonja Lazović naglašava da se rukovodstvo firme rado odazvalo na poziv organizatora ove jedinstvene manifestacije.

– Izložiti i pokloniti svoje proizvode građanima Prokuplja 21.jula, dana kada se obeležava slava grada, je nešto što se dugo pamti. Sve izložene proizvode, a reč je o raznim vrstama hleba, peciva, kolača i torti poklonili smo našim sugrađanima, rekla je Sonja  Lazović i dodala da se svi proizvodi u njihovim proizvodnimpogonima prave od kvalitetnih sirovina.

Crna,crvena i bela vina, kao i različite vrste rakije degustirali su ljubitelji pića.

Slaviša Maletić, član porodičnog gazdinstva „Maletić“  iz Velike Plane napominje da oni  vina i rakije prave od  različiti vrsta voća i grožđa koje proizvode u svojim vinogradima i voćnjacima.

– Veliko je zadovoljstvo što su korisnici  Ustanove za poludnevni boravak  „Sunce“ u Vodicama svoje kreativnne radove izložili na ovoj manifestaciji.  Praveći ove radove korisnici pokazuju svu maštovitost i kreativnost, rekla je defektolog Ivana Ugrenović.

Da se i dalje prave ručni radovi Prokupčani su  se mogli uveriti na štandu Udruženja invalida rada.Na njihovom štandu bili su izloženi  vezeni čaršafi, čilime, vunene čarape i rukavice  i vezeni i heklani stolnjaci.

Ovu manifestaciju posetilo je nekoliko hiljada Prokupčana.

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime