Ulična gimnastika podigla Prokupčane na noge!

2

Iako je od takmičenja u uličnoj gimnastici prošlo tri dana, u Prokuplju se i dalje priča o spretnosti i veštini takmičara koji su se predstavili na gradskom trgu. Prvo Međunarodno takmičenje u street workout-u koje je organizovalo Udruženje ekstremnih sportova Toplice motivisalo je veliki broj prokupačkih omladinaca da počne da se bavi nekim ekstremnim sportom.

Ovog vikenda grad je okupiralo oko 180 takmičara iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Nemačke. Gimnastičari su se takmičili u 20 disciplina, i to u kategorijama: do 18 i stariji od 18 godina.

– Prvi put smo organizovali takmičenje i zadovoljni smo kako je proteklo. Verujem da je i takmičarima bilo lepo u našem gradu, a najbolji su svakako pored zasluženih pehara iz Prokuplja poneli  lepa iskustva i druženje – kaže predsednik UEST-a Saša Miljković.

Za najbolje u disciplini slobodan stil (freestyle) proglašeni su Gordan Krstić (kategorija ispod 18 godina), Milija Đurić (kategorija iznad 18 godina) i Jelena Mladenović (ženska kategorija). Titulu apsolutnog pobednika poneli su takmičari koji su osvojili najviše medalja, pa je tako u kategoriji ispod 18 godina za apsolutnog pobednika proglašen Gordan Krstić, u kategoriji iznad 18 godina Nebojša Konstantinović, dok je apsolutna pobednica takmičenja Jelena Mladenović.

Ova spretna Beograđanka ima samo 21 godinu i jedna je od šest devojaka koje su se takmičile i izazvale posebnu pažnju publike.

– Street workout-om se bavim već treću godinu, a takmičim se dve. Osvajala sam medalje u Čačku, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Madridu, a na ove danas sam posebno ponosna. Prvi put sam u Prokuplju i oduševljena sam vašim gradom. U kampu je bilo odlično, a bili smo i na bazenu. Iako sam bez razmišljanja prihvatila poziv da dođem na takmičenje, mogu da kažem da nimalo nisam pogrešila. Druženje je super, organizacija odlična – kaže Jelena.

Da je Prokupčanima falilo adrenalina, pokazali su najmlađi iz publike. Oni su iskoristili pauzu između dve faze takmičenja, popeli se na sprave i isporbavali akrobacije.

– Bilo je mnogo zanimljivo videti decu od 12, 13 godina kako se penju na sprave i pokušavaju da izvedu ono što su gledali pre pola sata. Mnogo njih nam je prišlo sa željom da nam se priključe. To je, naravno, i suština našeg udruženja, da što više omladine uključimo i pokrenemo da se bave nekim sportom. Hteo bih da kažem da je svim zainteresovanima članstvo moguće, i to bez plaćanja članarine, ukoliko imaju saglasnost roditelja – kaže predsednik udruženja Saša Miljković.

Uspešnu organizaciju takmičenja omogućili su brojni sponzori i prijatelji udruženja, među kojima i Opština Prokuplje. Udruženje se zahvaljuje i Vojsci Srbije, koja je postavila šatore i samim tim obezbedila smeštaj za takmičare, Turističko sportskom centru, koji je omogućio takmičarima kupanje na bazenu, firmama TZR i Exit, Coca coli, Prolom vodi, MZ inzenjering 027, kao i RTS-u, koji prati sve događaje UEST-a i lokalnoj televiziji Most net.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime