Uoči suđenja čelnicima FAM-a: Pokušaj da se utiče na rad tužilaštva

0

U Više javno tuilaštvo u Kruševcu stigao je zvanični dopis Regionalne privredne komore Kruševac, u kome predsednik ove komore Predrag Vukićević od Višeg Javnog tužilaštva traži da ,, sprečite i ne dozvolite da prijave koje se ne zasnivaju na činjenicama i dokazima budu predmet provera određenih organa, jer to dovodi do rušenja ugleda kako privrednih subjekata, negativnih efekata na njihovo poslovanje i narušava autoritet rukovodećeg menadžmenta tih privrednih subjekata,,.

Ovaj dopis u Višem javnom tužilaštvu , uoči najavljenog suđenja čelnicima FAM-a koji su uhapšeni 2011. godine, kad i Milo Đurašković, pa pušteni da se brane sa slobode, tumače kao više nego smešan.

– Ovo ne doživljavam kao pritisak, već kao pokušaj da se utiče na rad tužilaštva. Jer, bilo koja prijava da stigne u Tužilaštvo, ne može da se oceni kao neosnovana dok se ne proveri, kaže Viši javni tužilac u Kruševcu Miodrag Surla.

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševca navode da im se Izvršni opdbor FAM AD Kruševac obratio za pomoć oko sve većeg broja apsurdnih krivičnih prijava od strane NN osoba protiv generalnog direktora i članova Izvršnog odbora.

dopis-komore

,, Ulsed ovakvih prijava jedan dan nedeljno ceo Izvršni odbor je zauzet saradnjom sa policijom. Ovakve netačne prijave od strane NN osoba očigledno imaju neki drugi kakakter, a to je da Akcionarsko društvo FAM , kao i menadžment gubi na ugledu,, , navodi se u dopisu FAM-a Regionalnoj privrednoj komori Kruševac.

Bilo kako, U Višem sudu u Kruševcu ovih dana počinje suđenje direktoru FAM-a Vladici Petroviću , članovima Izvršnog odbora Ljiljani Kostić, Slavoljubu Eriću i Branislavu Jovanoviću , koje optužnica Višeg suda u Kruševcu tereti zbog zloupotrebe službenog položaja.

– Suđenje je više puta odlagano zbog štrajka advokata,a počinje naredne nedelje, kažu u Višem javnom tužilaštvu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime