Upešno završeno kuršumlijsko kulturno leto

0

Nakon godinu dana, brojni posetioci ponovo su uživali u najpopularnijoj dvodnevnoj manifestaciji zabavnog sadržaja, koju su pripremili Opština Kuršumlija i Turistička organizacija opštine Kuršumlija. Kiša i loše vremenske prilike nisu dozvolile da svi programski sadržaji budu realizovani, ali uz malo dobre volje, strpljenja i vrhunskih nastupa profesionalnih izvođača, dobro druženje nije izostalo.

Prvo veče otpočelo je na letnjoj pozornici u gradskom parku, gde su naši najmlađi i najslađi sugrađani uživali u dečijem programu uz nastupe Plesnog kluba „Ragnarok“.

Veče su upotpunili spajdermen, led robot na štulama i mnoge druge atrakcije, koje su ulepšale prvu manifestacionu, svečanu noć. Dolaskom večeri, usledilo je i pravo vreme za uživanje u sjaju svetleće vile i sasvim “Novoj dimenziji pokreta, animacije i performansa” Plesne škole „UV Dance“.

Kao uvod u svečano otvaranje KULTURNOG LETA 2023, prisutni su se opustili uz najveće pop, rok, rege i latino hitove, jednog od najboljih „cover“ bendova na našem prostoru – sjajnog „Penthouseband Nis„.

Predsednik opštine Kuršumlija, Vojimir Čarapić, pozdravljajući prisutne svečano je otvorio ovogodišnju manifestaciju. U znak sećanja na velikog prijatelja Nešu Đorđevića Patosa, likovnog umetnika iz Kuršumlije, predsednik opštine Vojimir Čarapić upriličio je iznenađenje za čuvenog muzičara i frontmena benda „Riblja čorba“, Boru Đorđevića, pa su tim povodom Nešini sinovi, Aleksandar i Miloš, pokonili Bori sliku evocirajući zajedničke uspomene na njihovo prijateljstvo.

Omiljena rok grupa svih generacija, koju smo već godinama željno čekali u Kuršumliji, nastupila je prve manifestacione večeri. Svojim hitovima probudili su nostalgiju, pokrenuli posebne emocije, dali snagu i ulili svežu energiju. Bio je to neverovatan muzički spektakl, pod otvorenim nebom Kuršumlije… Legendani Bora Đorđević i Riblja čorba!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime