Uređen put u Babinom Potoku

0

Pored radova na gradskoj putnoj mreži, Opština Prokuplje ne zapostavlja ni seoske puteve, te se tako ovih dana uveliko radi i na uređenju puta u selu Babin Potok, saopštila je Opština Prokuplje.

Po završetku asfaltiranja ulica u selima Gornja Stražava, Donja Trnava i Ćukovac, ovih dana su u toku radovi i na asfaltiranju ulice u Babinom  potoku, koja vodi do izdvojenog odeljenja Osnovne škole „9. oktobar“ u tom selu.

Dužina ulice koja se asfaltira je 788 metara, širine četiri metra, a vrednost radova iznosi 6.981.696,00 dinara.

Кako navodi nadzorni organ Javno preduzeće za urbanizam i izgradnju Opštine Prokuplje, do sada je urađena obrada postojeće makadamske podloge sa valjanjem i iskop jarka za odvođenje atmosferske i površinske vode u dužini od 150 metara. Pored toga nasipan je drobljeni kameni materijal, posle čega treba da se postave ivičnjaci, koji takođe služe za odvođenje vode sa kolovoza ispod puta. Po završetku tih radova uslediće  ugradnja asfalt betona u širini od četiri metra i izrada bankina uz levu i desnu ivicu kolovoza, širine 40 cm, radi obezbeđivanja bolje pešačke komunikacije.

Ukupna vrednost radova na uređenju ulica u ova četiri sela, koje je obezbedila Opština Prokuplje, iznosi 20.470.476,00dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime