Uređuje se Spomen park “Gvozdeni puk”

0

Za desetak dana počeće akcija uređenja i sadnja visokih i niskih četinara i lišćara, kao i najrazličitijih ukrasnih grmova i drugih biljaka na zelenim površinama Spomen-parka Drugom pešadijskom „Кnjaz Mihailo“ kod Železničke stanice, najavio je pomoćnik direktora JКP “Hameum“ u Prokuplju Bratislav Dunjić.

– Ovde je predviđen veliki broj biljaka koje će se saditi na osnovu plana i projekta hortikulture koji predviđa da ovaj park postane oaza zelenila i pravi ukras grada Prokuplja, istakao je Dunjić.

U okviru redovnih aktivnosti na uređenju grada, radnici JКP „Hameum” danas su izvršili obezbeđivanje od oštećenja i lomljenja tek zasađenih mladica listopadnog drveća u šetališnoj zoni i glavnoj prokupačkoj ulici. Radi se o tridesetak sadnica „javora“, „jasena“ i „katalpa“ posađenih pre petnaestak dana.

– Ovo se radi zbog zaštite od automobila, obzirom da se stabla  nalaze jednim delom duž parkirališne zone, ali i kao zaštita od nesavesnih građana koji su proteklih godina često namerno  uništavali mladice, kazao je Bratislav Dunjić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime