Usijao se vrnjački karneval a glavna atrakcija tek sledi

0

Karneval je usijao Vrnjačku Banju. Trubači Dejana Petrovića i Legedne samo su potpalili uzavrelu atmosferu, a do usijanja je došlo na vrnjačkoj Promenadi kojom je juče prodefilovalo 26 dečijih karnevalskih grupa iz Srbije sa preko 1500 karnevalista.

Dečiju karnevalsku povorku činile su maske štrumfova, musketara, anđela, zulu ratnika, mažopretkinja, balerina, odžačara… Deca su svojom kreativnošću i neposrednošću oduševila sve prisutne koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili učesnike.

Završetak dečije karnevalske večeri obeležio je veličlanstveniu koncert Leontiene i zvezdica, koje su jedva uspele da se odbrane od brojnih obožavatelja.

Karneval se danas, petoga dana, nastavlja u parku Muzičkim paviljonom ljubičaste boje ŽC ,,Milica,,., a u petak koncertom ,,Parni valjak,, i Festivalom ,,Raspevana šumadija,,.

Glavna atrakcija karnevala biće u subotu, koja je rezervisana za veliku međunarodnu karnevalsku povorku, koju će predvoditi samba grupa iz Brazila.

Subotnje veče, inače, biće u znaku i koncerata ,,Rock paviljon,,. i ,,Magla band,,. Dvanaesti međunrodni Vrnjački karneval prate brojni sporedni programi, a sve se završava u nedelju veče.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here