Uskoro akreditacija za Dom zdravlja u Prokuplju

0

Danas je u Domu zdravlja u Prokuplju održan završni sastanak akcije “Dani akreditacije”, koja je počela 18. januara.

Na današnjem sastanku sumirani su rezultati nakon trodnevne posete Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova (AZUS). Predstavnici ove agencije izvršili su spoljašnje ocenjivanje ustanove, a konačan izveštaj se očekuje za tri nedelje.

Novinarima se obradila Desanka Radulović, vođa tima za akreditaciju. Ona je rekla da u ovom trenutku može da iznese samo opšti utisak i akreditacijski status koji ima prokupački Dom zdravlja.

– Mogu da kažem da smo mi veoma zadovoljni prezentacijom zdravstvene ustanove u toku spoljašnjeg ocenjivanja.

Ona je izjavila da tim nema primedbi ni na jednu službu, ali da svakako postoje preporuke za unapređenje rada.

Ispred tima za akreditaciju govorio je i Vlada Dalkovski. On je zamolio za strpljenje kada su u pitanju konačni rezultati i naglasio da je najvažnije je to da ova prokupačka ustanova pruža zdravstvene usluge na visokom nivou što se tiče kvaliteta rada i bezbednosti pacijenata.

Prisutnima se obratila i dr Mirjana Miladinović, vd direktora Doma zdravlja.

– Ja sam izuzetno zadovoljna našim radom. Mi ćemo akreditaciju shvatiti kao jedno uputstvo šta trebamo dalje da radimo, kako da popravimo naš rad i pre svega da naučimo ljude da dođu zdravi, da bi izbegli bolest.

Ističući važnost preventive, ona je rekla da je vodeći cilj Doma zdravlja da se zdravlje, a ne bolest dovede do svake kuće.

Nakon izveštaja akreditacionog tima očekuje se podrobna analiza i statistička obrada prikupljenih podataka, na osnovu koje će biti jasno na koliko godina će Domu zdravlja biti dodeljena akreditacija. Ustanova može dobiti akreditaciju na godinu, tri ili sedam godina.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime