Uskoro pokretanje proizvodnje u fabrici “Milan Toplica”?

4

Ispred fabrike mineralne vode „Milan Toplica“ u Tularu kod Prokuplja okupilo se nekoliko desetina bivših radnika ove fabrike koji su u procesu privatizacije ostali bez posla. Okupljenim radnicima obratio se predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, koji je ovom prilikom saopštio da je lokalna samouprava preduzela korake kako bi u najskorije vreme pokrenula proizvodnju mineralne vode i vratila radnike na posao.

– Intenzivno radimo da pokrenemo proces proizvodnje i da ovih 18 litara u sekundi vratimo u flaše i iznesemo na tržište. To je od najvećeg značaja prvenstveno za vas koji ste ovde radili, od značaja za našu opštinu, jer nadaleko je poznat kvalitet ove vode koja je na sajmovima u Parizu i Londonu osvojila zlatne medalje, rekao je predsednik Paunović.

On je kazao da su razgovori sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike obavljeni i na njima je zaključeno da postoje više načina za rešavanje ovog problema.

Predsednik Opštine je takođe kazao i da će lokalna samouprava tražiti najbrži način da ponovo pokrene proizvodnju i da će u celokupnom procesu imati podršku narodnog poslanika Darka Laketića, koji je uzeo učešće u ovim razgovorima sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

4 KOMENTARA

  1. Nadam se da i za ove ljude ima nade, u tim godinama i bez posla nije lako! Trebalo bi nekako i opstina da posreduje sa vlasnikom. iako je vlasnik fabrike valjda mu niko ne daje za pravo da nam jedno prirodno dobro ostane neiskorisceno, a moze i da zaposli ove ljude i vrati im dostojanstvo koje im je oduzeto.

  2. Konacno se radi na pronalazenju najboljeg resenja za ovu znacajnu fabriku, lokalna samouprava je preduzela korake kako bi se u najskorije vreme pokrenula proizvodnja mineralne vode a radnici se vratili na svoja radna mesta.

  3. Možda bi bilo bolje od revitalizacije devastiranih objekata i zastarele tehnologije (bez obzira, što je ‘nova i upakovana’), da opština pokrene akciju skupljanja financijskih sredstava i uredi potrebnu pravnu i građevinsku papirologiju za izgradnju sasvim nove linije za flaširanje…
    Vlasništvo neka ostane u rukama opštine a management neka preuzme neko, ko zna svoj posao (mandatno i pod strogim nadzorom stručnog tima…).
    Definitivno bi to moralo da bude apolitični projekat…

  4. Uskoro ce doci vreme da neki ljudi iz predhodne vlasti , odgovorni za upropastavanje najace fabrike mineralne vode, odgovaraju za to.A.sadasnja vlast ce uspeti da ovu fabriku spase i podigne na noge i radnici ce ponovo ponosno raditi na svojim radnim mestima u fabrici Milan Toplica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime