Uskršnji vašar tradicija Tatkovaca

0
uskršnji vašar

PROKUPLJE: Uskršnji vašar u Osnovnoj školi “Nikodije Stojanović Tatko” prerastao je u lepu tradiciju. Ova manifestacija je primer razvoja kreativnosti, ali i preduzetništva kod dece.

Učenici nižih razreda, ali i poneko odeljenje starijih, organizovali su i ovog proleća uskršnji vašar. Svake školske godine neposredno pred prolećni raspust đaci vredno rade na pripremi ovog velikog školskog događaja.

– Ovo je za njih značajno, jer najpre podstičemo maštu, kreativnost i originalnost, u toj fazi kada se pripremaju proizvodi koje će na vašaru predstaviti. Prave se korpice, ukrasi za uskršnju trpezu, sve što njihove glavice i vredne ruke mogu da stvore. Potom na samom vašaru, razvijamo kod njih preduzetnički duh, jer se svi oni trude da pripremljeno prodaju. Na kraju, učimo ih i zajedništvu, jer sav novac koji se prikupi ide u đački fond. To koristimo tek pošto se zajednički donese odluka da se novac za nešto iskoristi. – rekla je učiteljica Ljiljana Sokolović.

Dobri duh vašara su svakako bake, deke i roditelji đaka, koji pomažu u pripremi kiflica, vanilica i raznoraznih đakonija koji se nađu na uskršnjim štandovima. Oni su, neretko, velika podrška i sa druge strane, kao kupci.

uskršnji vašar

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime