Uskršnji vašar u Ćićkovoj školi

0

U Đačkoj zadruzi Osnovne škole Ratko Pavlović Ćićko učenici razvijaju kreativnost, maštovitost i preduzetniški duh, a poslednji dokaz za to je Uskršnji vašar koji su učenici pripremili u školi.

Naime, danas je u OŠ „Ćićko“ održan Uskršnji vašar  koji je pripremila „Kreativna učionica“,  jedan od pogona Đačke zadruge.

Profesorka francuskog jezika Jelena Marković, mentorka „Kreativne učionice“, kaže da je osnovna ideja ove učionice da učenici nauče što više tehnika za izradu upotrebnih predmeta od raznih materijala i tako izraze svoju kreativnost.

– Za vašar smo napravili: čiviluke, vaze za cveće, svećnjake, ramove za slike, kutije za nakit, korpice za jaja, ukrasna uskršnja jaja. Sve ovo smo pravili od starih predmeta koji više nisu bili u upotrebi, a na ovaj način dali smo im novi život, kaže profesorka Marković.

Proizvode su prodavali učenici na nekoliko tematskih štandova tako da su na ovaj način razvili i preduzetnički duh, takmičili se ko će više proizvoda prodati i samim tim ko će više novca zaraditi. Prikupljeni novac biće iskorišćen za sređivanje škole i nagrađivanje učenika.

b024d701-e5bf-418d-9a3f-cce3a1b26905

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime