Uspeh prokupačkog hora “Sanjalice”

0

Dečiji hor prokupačkog Doma kulture “Sanjalice“, pod rukovodstvom dirigenta Sanje Stojković, osvojio je prvu nagradu na trećem festivalu horova „Hor fest“ u Valjevu.

Sa 96,67 poena postali su pobednici kategorije dečijih horova do 15 godina, ali su osvojili i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje savremene kompozicije „Pink Panter“.

– Ponosimo se ovim uspesima. Ovoga puta su „Sanjalice“ bile još bolje, jer smo prošle godine osvojili drugo mesto za sveukupan program. I prošle godine nije izostala nagrada za specijalno izvođenje, samo što smo je dobili za folklornu kompoziciju, rekla je ne krijući zadovoljstvo dirigent hora Sanja Stojković, koja već punih šest godina vredno radi sa prokupačkim talentovanim horskim pevačima.

Svi zajedno kažu da je muzika i pevanje sastavni deo njihovih života i velika ljubav, te je zato prirodno i logično da budu uspešni. Pesme sa kojima su se još predstavili publici u Valjevu bile su „La Violeta“, „Čaje šukarije“ i „Viva la muzika“.

– Zahvalna sam svima koji nas podržavaju. Najpre Opštini Prokuplje i Domu kulture, a onda i roditeljima, koji nam pružaju nesebičnu pomoć i podršku. Zahvaljujući svima njima, mi možemo nesmetano da radimo i da se trudimo da uvek budemo još bolji, naglasila je Stojković.

Iako je veoma mlad, Dečiji hor „Sanjalice“ već sada može da se pohvali brojnim nagradama i na međunarodnim i na takmičenjima u našoj zemlji. Među nagradama kojima se posebno ponose jeste i pohvalnica „Sveti Prokopije“, koju su dobili od Opštine Prokuplje za nesebičan i vredan doprinos kulturi grada u kome su važan deo svih značajnih manifestacija i događaja.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here