Uspešan nastup Turističke organizacije na Sajmu turizma

0

Turistička organizacija Opštine Kuršumlija je i ove godine učestvovala na najvećoj smotri turizma u našoj zemlji.  Beogradski sajam turizma je svečano otvoren 18.02.2016. u 11 h, a svečanom otvaranju je prisustvao veliki broj zvanica iz zemlje i inostranstva.  Zemlja partner, ovogodišnjeg 38. Međunarodnog sajma turizma je bila Slovenija. Ovogodišnji sajam je oborio rekorde po broju zemalja učesnica (55 zemalja), kao i po broju izlagača preko 1150 i više od 70.000 posetilaca.

– Turistička organizacija opštine Kuršumlije promovisala je svoju turističku ponudu putem video i štampanog materijala (brojnih brošura i publikacija, razglednica i suvenira). Promocija je bazirana na 4 tematske celine: Mistična dela prirode; Spomenici kulture; Banjski turizam – Kuršumlija je jedinstvena opština u Srbiji i jedna od retkih u Evropi koja ima tri banje: Prolom Banja sa jedinstvenim prirodnim ambijentom, Lukovska Banja kao najviša banja u Srbiji i Kuršumlijska Banja kao boginja lekovitih voda; i manifestacije i takmičenja kao sve brojniji i značajniji događaji za turizam naše opštine, kaže Ivan Kovačević, direktor Turističke organizacije Opštine Kuršumlija.

Turistička organizacija imala je zajednički štand sa Turističkim klasterom radanskog područja “Radan klaster” u cilju jedinstvene promocije područja pet opština: Prokuplje, Kuršumlija, Medveđa, Lebane i Bojnik. Poseban akcenat je bio na povezivanju značajnih regionalnih turističkih centara: od neolitskog naselja Pločnik, preko prvih zadužbina Stefana Nemanje, Lukovske i Prolom Banje, Đavolje Varoši, do Sijarinske Banje, Caričinog grada i Brestovačkog jezera.
sajam-turizma-2
– Za četiri dana sajma, naš štand je bio izuzetno posećen, kako od strane domaćih tako i od strane inostranih turista, a predstavnici turističke organizacije i turističkog klastera potrudili su se da pruže sve moguće informacije potencijalnim turistima. Takođe, postojalo je i veliko interesovanje televizijskih i novinarskih ekipa. Posetio nas je i veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i politike. Sajamski nastup je poslužio i da se obnove i učrvste veze sa lokalnim turističkim organizacijama iz našeg okruženja, kao i kontakti sa turističkim agencijama koje se bave domaćim turizmom. Sa Turističkom organizacijom Srbije i direktorkom Marijom Labović dogovoreno je i održavanje 7. Turističkog foruma u Prolom Banji od 20. do 23. aprila ove godine, na kome će učestvovati oko 300 najaktuelnijih turističkih radnika, ističe Kovačević.

Generalno gledano, učešće na sajmu možemo oceniti kao veoma uspešno iz više aspekata, zainteresovali smo veliki broj posetilaca da deo ili ceo odmor provedu u našim turističkim centrima, dogovorena organizacija Turističkog foruma koji je posvećen savremenim trendovima u predstavljanju i promociji turističkih potencijala te je to nova prilika da se pošalje pozitivan signal kako turističkim uposlenicima tako i potencijalnim turistima, navode u Turističkoj organizaciji Opštine Kuršumlija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime