Uspešna realizacija projekta pomoći u kući

0

Projekat pomoć u kući za stara i invalidna lica uspešno se realizuje na teritoriji kuršumlijske opštine. Projekat zajednički realizuju Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlija uz finansijsku podršku Opštine Kuršumlija u okviru koga je ukupno je upošljeno šesnaest gerentodomaćica koje brinu o više od 80 korisnika.

– Šesnaest gerentodomaćica rade u okviru dva projekta pomoći u kući starim i invalidnim licima. Jedan projekat je odobren od strane Opštine Kuršumlija za 12 geronto domaćica na period od 6 meseci, dok je drugi od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku i zapošljavanje uz sufinansiranje i partnerstvo kao i podršku Opštine Kuršumlija. U okviru ova dva projekta obuhvaćeno je 80 korisnika starih lica i osoba sa invaliditetom, kazao je Marko Filipović, predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Kuršumlija.

Filipović kaže da se oba projekta realizovala u prethodnih šest meseci i da posebnu zahvalnost i podršku duguje lokalnoj samoupravi koja podržava projektne aktivnosti Udruženja i pokazuje dobar primer saradnje Udruženja i lokalne samoupreve koja je stala iza ovih projekata.

– Kroz realizaciju projekata u 2015. a i u prethodnim godina postoji sve veće interesovanje od strane korisnika, tj. starih lica i osoba sa invaliditetom za pomoć u kući, ističe Filipović.

Udruženje osoba sa invaliditetom nastojaće da održi postojanost ovih projakata prema starim licima i osoba sa invaliditetom kroz projekte pomoći u kući i saradnji sa Opštinom Kuršumlija za koje očigledno postoji potreba u Kuršumliji i okolnim selima, naglašavaju u ovom kuršumlijskom udruženju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime