Usvojen rebalans prokupačkog budžeta

1

Odbornici Skupštine opštine Prokuplje usvojili su Odluku o izmeni odluke o budžetu Opštine za 2015. godinu. Uputstvima za izradu rebalansa traženo je od korisnika budžetskih sredstava da iskažu smanjenje rashoda, kao i da ostvare uštede na svakom mestu gde je to moguće.

U finansijskim planovima korisnici su smanjili rashode za plate, dok će i u narednom periodu smanjenje rashoda kod direktnih i indirektnih korisnika biti glavni zadatak lokalne vlasti. U tom cilju izvršiće se preispitivanje odluka u pogledu statusa pojedinih budžetskih korisnika i restrukturiranje javnih preduzeća. Na drugoj strani Opština ima obaveze za otplatu dugova i obaveza nastalih u prethodnom periodu. Odlukom o izmeni odluke o budžetu planirano je povećanje subvencija JKP „HAMMEUM“, zbog očekivanog pripajanja javnih preduzeća ovom novoformiranom i održavanja njegove likvidnosti.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o izmeni odluke o postupku otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u svojini Opštine Prokuplje, kao i Odluka o pristupanju pribavljanja nepokretnosti neposrednom pogodbom u javnu svojinu Opštine Prokuplje.

– Ove odluke su izuzetno važne, posebno kada se radi o objektima i parcelama koje prodaje Vojska Srbije, a to je kompleks vežbališta „Draganja“, na kome se nalaze arterski bunari sa kojih se grad Prokuplje snabdeva pijaćom vodom, kao i most na reci Toplici kod Grčkog mlina. Takođe je u toku pronalaženje najpovoljnije lokacije za poslovni prostor jedinstvenog komunalnog preduzeća „HAMMEUM“, gde će biti smeštene sve službe i kompletna mehanizacija, istakao je predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović.

Skupština je usvojila i Odluku o izmeni Odluke o građevinskom zemljištu, Odluku o dodeljivanju isključivog prava za obavljanje delatnosti pravnim licima kojima je osnivač Opština Prokuplje, Odluku o datumima koje obežava – proslavlja Opština Prokuplje, Odluku o izmenama i dopunama Statuta JKP „HAMMEUM“. Podržan je i predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o organizaciji i radu manifestacije Festivala dečijeg stvaralaštva – FEDES, imenovani novi članovi školskih odbora i izabran novi v.d. direktor JKP „Tržnice“. Na ovu funkciju je umesto dosadašnjeg direktora Božura Milentijevića, koji odlazi u penziju, imenovan dipl. mašinski inženjer Vladimir Novaković.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime