Uvoze magarce iz Grčke

0

Ponesena davnim danima i sjajnom topličkom tradicijom, porodica Ilić iz Prokuplja rešila je da svom kraju vrati nekadašnji simbol – magare. Naime, ova petočlana porodica odlučila se na jedan neobičan korak: uzgajanje magaraca. Svoju zamisao ostvariće uvozom magaraca iz Grčke.

U dvorištu ovih Prokupčana već se gradi prosorija u kojoj će smestiti svoje nove ljubimce, a kako saznajemo, već ovog meseca iz Grčke treba da stignu 4 magarenceta.

– Moj pradeda je imao čitavu farmu magaraca. Znalo se ko najviše potegne kad treba da se prevozi grožđe, a danas ni vinograda ni magaraca. Supruga i ja smo odlučili da to promenimo i da Toplica, možda baš zahvaljujući nama, ponovo postane poznata po farmama magaraca, kaže Prokupčanin Marko Ilić.

Ilićeva supruga i njihovo troje dece ne kriju zadovoljstvo i sreću što magarci stižu iz Grčke baš u njihovo dvorište. O ceni magaraca, visini carine i troškovima održavanja svoje nove farme nisu hteli da govore.

– Vi znate da su Zlatno i Srebrno magarence glavne nagrade na Topličkim šalarijama, pa niko ne pita koliko koštaju već se svi smejemo topličkim šalama. Zato poručujem i vašim čitaocima da ne pitaju mnogo, već da se smeju, jer je i ovaj moj uvoz – PRVOAPRILSKA ŠALA! Kome još magarci fale, kaže sa osmehom ovaj duhoviti Prokupčanin.

Mi ćemo ga poslušati, a vi budite pametni, pa poslušajte i vi. Prvi april je divan dan da se podsetimo kako uvek možemo da pomognemo sebi i svojim bližnjima: SMEHOM.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime