Uz tutore se lakše uči

0

Nakon jednomesečnog rada prokupačkih tutora sa decom uočen je bitan napredak u učenju. To pokazuje elan učenika, ali i bolje ocene.

Jasmina Mladenović, koordinatorka Tutoring programa u Prokuplju, kaže da su utisci na prvom sastanku tutora bili pozitivni.

– Posle jednomesečnog rada tutora sa decom primećen je napredak kod dece koja su redovno dolazila i radila sa tutorima. Tutori imaju odličnu komunikaciju sa decom, zadobili su njihovo poverenje i zadovoljni su ovim početnim rezultatima. Iako se radi o kratkom periodu pojedinoj deci je bila potrebna samo ta podrška i prisutnost nekoga ko bi im pripomogao da se potrude i da se to vrlo brzo i vidi, kaže Jasmina Mladenović, tim lider Tutoring programa u Prokuplju.

Tutore je posebno obradovalo što se kod učenika javila i pojačala želja za radom i učenjem. Zadovoljni početnim rezultatima oni očekuju odlične rezultate na kraju školske godine ukoliko nastave ovim tempom.

Podsetimo, svoje prve tutore Prokuplje je dobilo pre mesec dana.  TUTORING SRBIJA je program prevencije ranog napuštanja školovanja. Cilj programa je da doprinese smanjenju stope ranog napuštanja školovanja u osnovnim školama u Srbiji dok istovremeno promoviše jednake šanse za sve, volonterski rad u zajednici, kulturu solidarnosti i tolerancije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime