Uživo pratite posetu premijerke Srbije Prokuplju i Kuršumliji

0
Foto: Miloš Ivanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je svoju posetu Prokuplju i Kuršumliji započela razgovorom sa gradskim rukovodstvom Prokuplja u zgradi Opštine, a zatim je predviđeno da obiđe prokupački Dom zdravlja zajedno sa Markom Blagojevićem, direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i predstavnicima Ministarstva zdravlja.

15:00 Počela je konferencija za novinare. Predsednik opštine Kuršumlija kaže da je tema razgovora bila oživljavanje Kuršumlijske Banje i da je cena koja je data bila previsoka, te da će se menjati zakon kao način da se to reši. Razgovaralo se o brani Selova kod Kuršumlije i da se nastavak njene izgradnje uvrsti u budžet za narednu godinu. Takođe se govorilo o izgradnji autoputa, kao i o unapređenju infrastrukture.

Ljajić: Zakon oko javne imovine biće izmenjen, jer je cena od preko dva miliona evra bila previsoka i niko se nije javio za kupovinu Kuršumlijske Banje. Pohvaljujem rad Prolom Banje i Lukovske Banje.

Premijerka Brnabić: Kuršumlijska opština ima velike potencijale. Priroda je ovde prelepa i to se vidi na prvi pogled. Samim tim je i razvoj banjskog turizma prioritet i do kraja jeseni novim zakonom će biti omogućena uspešna privatizacija ovog banjskog lečilišta. Za Kuršumliju postoji dobra perspektiva i zajedno ćemo raditi na tome.

Ovim obraćanjem predsednica Vlade Ana Brnabić završila je današnju posetu Topličkom okrugu.

14:55 Zajedno sa rukovodstvom Kuršumije predsednica Vlade obilazi Zavod Žubor, gde je upoznaju sa stanjem: banja je zatvorena još 2006. godine. Uskoro se očekuje premijerkino obraćanje medijima.

14:35 Predsednica Vlade Srbije u ovom trenutku obilazi pogone Simpo ŠIK-a i uskoro se očekuje njen dolazak u Kuršumlijsku Banju, koju će obići zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom turizma, trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem. U planu je obilazak Zavoda Žubor, koji je zatvoren već više od deset godina, zbog čega je ova banja opustela.

13:30 Predsednica Vlade stigla u Kuršumliju. U toku su razgovori sa rukovodstvom opštine Kuršumlija u zgradi Opštine. Nakon toga sledi obilazak pogona Simpo ŠIK-a.

Predsednica Vlade Ana Brnabić: Čestitam na statusu grada. Vlada će učiniti da se Prokuplje podigne ulaganjem u infrastrukturu i sve što je bitno građanima.

Ona je podsetila na ranije velike dugove i da je sada budžet grada stabilan i da se podiže na noge. Vlada je pomoglu vraćanju dugova 140 miliona, a za renoviranje bolnice i Doma zdravlja je uložila 90 miliona, jer je sve bilo ruinirano. U Domu zdravlja treba da se rekonstruiše 30 000 kvadratnih metara za preseljenje bolnice.

Ona je rekla da je u planu da se sledeće godine gradi autoput Niš-Merdare, a deonica puta u punom profilu biće sagrađena na relaciji Niš-Pločnik.

Vidim zdravu perspektivu za prokuplje. pohvaljujem rukovodstvo lokalne samouprave na fokusiranju na realistične projekte koji mogu da se realizuju.

Foto: Miloš Ivanović

12:30 U toku je obraćanje premijerke, a zahvalnost je uputio predsednik Simonović i kazao da je razgovora bilo o industrijskoj zoni, njenoj izgradnji i reseljenje gradske bolnice, koja će se fazno finansirati u vrednosti od 2,5 milijarde dinara.

Marko Blagojević: Kancelarija za javna ulaganja isfinansiraće ovaj projekat. Svaki dinar će biti namenski utrošen kao što je to slučaj i sa drugim objektima u Srbiji. Hvala Prokuplju na dosadašnjoj saradnji.

Foto: Miloš Ivanović
Foto: Miloš Ivanović

12:15 Premijerka u obilasku prostorija Doma zdravlja Prokuplje u pratnji predstavnika grada, koji su je upoznali sa radovima što se izvode u cilju preseljenja bolnice u renovirane prostorije ove zgrade. Za ove radove predviđeno 2,5 milijarde dinara.

Laketić: Cilj je da se preseljenjem bolnice stvori regionalna bolnica za Toplički okrug i da se na jednom mestu obezbedi kvalitetnija zdravstvena zaštita za građane.

Foto: Miloš Ivanović
Foto: Miloš Ivanović

11:50 Zaposleni u Domu zdravlja očekuju dolazak predsednice Vlade i njenih saradnika, koji će obići ovu ustanovu.

Foto: Miloš Ivanović

11:20 Počeo je sastanak u Svečanoj sali Opštine Prokuplje o realizaciji niza infrastrukturnih projekata i na koji način Republička Vlada najefikasnije može pomoći da što pre dođe do realizacije dva najvažnija i finansijski najveća projekta kao što su izgradnja nove industrijske zone i preseljenje Bolnice u nove prostorije, vredna oko tri milijarde dinara.

Foto: Miloš Ivanović

11:15 Predsednicu Vlade na platou ispred Opštine Prokuplje dočekali su predsednik opštine Aleksandar Simonović i narodni poslanik Darko Laketić, kao i rukovodstvo grada. Predsednica se zadržala u kratkom razgovoru sa okupljenim građanima.

Inače, posetu premijerke Srbije Prokuplju i Kuršumliji inicirao je narodni poslanik dr Darko Laketić i predviđeno je da se razgovara o realizaciji niza infrastrukturnih projekata i na koji način Republička Vlada najefikasnije može pomoći da što pre dođe do realizacije dva najvažnija i finansijski najveća projekta kao što su izgradnja nove industrijske zone i preseljenje Bolnice u nove prostorije, vredna oko tri milijarde dinara.

Uživo praćenje premijerkine posete Toplici pripremili novinari Top novosti Miloš Ivanović i Srbijanka Stanković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime