Vandalizam u Kruševcu – Narkomani oskrnavili Staro groblje

0

Vandalizam na Starom groblju u Kruševcu ne prestaje. Samo što su ,,zalečene,, stare rane o skrnavljenju na desetine nadgrobnih spomenika iz prethodnih godina, koji su građeni uglavnom od kamena peščara, na ovom groblju se, pored ne tako davnog ubistva čoveka u prolazu, dogodio novi vandalizam. Prema izvoriuma bliskim istrazi počinili su ga najverovatnije narkomani.

Direktor JKP ,,Kruševac,, Boban Kostić je potvrdio da je na Starom groblju u Kruševcu u noći s petka na subotu i subote na nedelju oskrnavljeno 6 spomenika, od kojih su tri totalno uništena.

Slučaj je prijavljen policiji, a prema prvim saznanjima skrnavljenje spomenika počinila su lica pod dejstvom alkohola i opojnih droga.

– Skrnavljenje spomenika je krivično delo. JKP..Kruševac,, će učiniti sve da tri spomenika vrati u prvobitno stanje, ali se to ne može učiniti za još tri koji su totalno uništeni. To, što se dešavalo i događa sa skrnavljenjem spomen obeležja na grobljima, ne samo u Kruševcu, nego i u drugim sredinama, kod građana izaziva zaprepašćenje. Ljudi razmišljaju da preko osiguravajuće kuće unajmljuju čuvare spomenika na grobljima, da se ovo više ne bi ponovilo, izjavio je Kostić.

Ovo je pored za najbližu rodbinu pokojnika, koji dolaze na groblje da uz spomenike polože cveće i zapale sveće i novi ekonomski namet za podizanje novih spomenika.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime