Vanja Grbić održao pokazni trening u Prokuplju

1

Legendarni srpski odbojkaš održao je pokazni trening koji je okupio veliki broj dece. Grbić je trenutno najveći promoter odbojke u svetskim okvirima i poziv da u Prokuplju održi trening odlična je ideja prokupačkih trenera.

– Cilj ovih treninga je da se deci približi način rada koji se upražnjava u radu sa decom koji nije orijentisan samom sportu već se koristi da bi se deca igrala i razvijala. To je osnovna razlika u onome što radimo i gde želimo da pokažemo da je sport samo sredstvo koje treba da pomogne deci da bi se spojila, odrastala zajedno i naučila da budu tolerantni. To je svojevrsna životna škola i u tom smeru se radi odnosno razvija. Ne radimo samo aspekte sporta već i aspekte prevencije motoričke i ortopedske prirode iz razloga da deca pre nego što krenu da se igraju moraju da budu zdrava, rekao je Vladimir Grbić.

Pokaznom treningu osim članova odbojkaških klubova iz Prokuplja prisustvovali su i članovi odbojkaškog kluba iz Leskovca.

Nakon završenog pokaznog treninga predstavnici četiri grada, Skoplja, Leposavića, Medveđe i Prokuplja zajedno sa Vladimirom Grbićem počeli su dogovore o IPA projektu prekogranične saradnje u oblasti odbojke čija realizacija bi uskoro trebala da počne.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here