Vanredna situacija u Kuršumliji zbog poplave

  0

  Reka Toplica se izlila na više mesta u gornjem toku iznad Kuršumlije, pa prete poplave nakon obilne kiše koja pada već dva dana. Uvedena je i vanredna situacija, a nekoliko kuća je poplavljeno.

  Prema prvim informacijama, Tolica se izlila u selu Žuč, pa zatimi u Mikuljanskom naselju, gde je kako saznajemo već poplavljeno nekoliko kuća.

  Zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja i vodozahvata u Kuršumliji je proglašena vanredna situacija.

  Najteže je u naselju Mikuljana gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se Kuršumlija snabdeva vodom.

  Na terenu su službe Javnog komunalnog preduzeća i pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su pritekli u pomoć ugroženim domaćinstvima, navodi se u prvim informacijama.

  Usled poplava, bez vode je više naselja u Kuršumliji.

  Ovako je to izgledalo u selu Žuč

  Prema rečima predsednika Opštine Kuršumlija Vojimira Čarapića koji je posetio ugrožene kuće u naselju Veljkoviće, situacija je alarmatna u više kuršumlijskih naselja pošto je više kuća poplavljeno.

  Poplavljene su kuće od Topličkog keja, do Veljkovića,mada je kakao je naglasio, u proteklih sat vremena reka Toplica malo opala, ali i dalje je situacija kritična jer se očekuje još padavina.

  Zasada, kako je naglasio, nije bilo ugroženih građana i nema povređenih usled izlivanja reke Toplice.

  Foto, naslovna: Ivica Blažić

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime