Varoško pozorište na festivalu u Loznici

0

Varoško pozorište Histrion putuje sledeće nedelje u Loznicu, gde će učestvovati na 9. Festivalu glumačkih ostvarenja.

Od 16 prijavljenih predstava napravljena je selekcija od 6 predstava, a od posebnog značaja je to što je Varoško pozorište jedini predstavnik južno od Beograda, ako se izuzmu domaćini.

Prokupački glumci će se predstaviti dramom Željka Ubača “Bliži nebu”.

Ovo će ujedno biti premijera predstave, a Prokupčani će imati priliku da je pogledaju sredinom maja u našem gradu.

Predstavom “Bliži nebu”, glumci Varoškog pozorišta proslaviće i jedan jubilej. Naime, reč je o 35 godina amaterskog pozorišnog rada Nebojše Milenkovića Jumbe. U ovoj predstavi on tumači lik Trajčeta, čoveka koji mora da glumi ludaka da bi izbegao zatvor.

– Ovo je jedna ozbiljna drama. Radnja se odvija na jednoj neuropsihijatrijskoj klinici i skoro svi junaci su ludi, ili se to pretvaraju da su. A svi zajedno su “bliži nebu”, rekao je ovaj glumac.

Učešće na ovom festivalu tako za Varoško pozorište ima dvostruki značaj – to je prilika da se tromesečni svakodnevni rad prikaže u najpozitivnijem mogućem svetlu, ali i prilika da se proslavi uspeh, trajanje i predanost jednog glumca.

Na ovom festivalu, koji važi za jedan od najvećih festivala amaterskog pozorišta u Srbiji, naši glumci predstaviće se 26. aprila. Nagrade se dodeljuju poslednjeg dana i isključivo su glumačke, a kome će pripasti biće poznato 27. aprila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime