Varoško pozorište spremno za nova ostvarenja

0

Nakon uspešnog osnivanja festivala Beskraj 10 kvadrata i nekoliko ozbiljnih i odličnih predstava, Varoško pozorište „Histrion“ nastavlja da bogati kulturu Prokuplja.  U toku su pripreme za treći festival.

Na konferenciji za novinare, predstavnici ovog prokupačkog pozorišta saopštili su planove za predstojeću godinu. Pored priprema za treći festival „Beskraj 10 kvadrata“ i nastavka saradnje sa Beogradskim dramskim pozorištem, u „Histrionu“ je došlo i do promena u uređivačkom radu.

Varoško pozorište „Histrion“ imenovalo je novi upravni odbor na čijem čelu je Miroslav Milovanović, za koga očekujemo da će na ovom mestu biti barem delom uspešan koliko i godinama kao direktor Doma učenika srednjih škola. Članovi  odbora su advokat Božidar Filipović  i glumci Miroljub Mirović, Nebojša Milenković i Dijana Radisavljević, saopšteno je na konferenciji.

U predstojećoj godini Varoško pozorište planira saradnju sa lokalnom samoupravom i ustanovama kulture. Histrionci kažu da ne gledaju samo napred, već i da se stalno opominju na pozorišnu tradiciju grada. Tako je na sastanku odbora doneta odluka da se na grobu Hranislava Dragutinovića, dugogodišnjeg glumca i reditelja, podigne spomen-obeležje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime