Veća posvećenost osobama sa invaliditetom

0

Iako postoji svega pola godine Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Prokuplja već se može pohvaliti svojim radom i postignutim rezultatima. Međutim, kao i svim manjim udruženjima, za ostvarivanje većih ciljeva potrebna im je pomoć.

 – Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu, koje ima 75 članova, formirano je sredinom prošle godine. U svom dosadašnjem radu ostvareni su određeni rezultati. Da bi se u narednom periodu realizovali planirani projekti  neophodna nam je pomoć mnogih subjekata, kaže predsednik Društva Milutin Stojanović.

U produktivnom razgovoru sa načelnikom Topličkog okruga dr Nebojšom Vukadinovićem, predstavnici ovog udruženja izneli su predloge i planove za narednu godinu i naišli na pozitivne reakcije.

– Izuzetno je važno da osobe sa invaliditetom imaju svoja društva i organizacije gde mogu da pokaži sve svoje kreativne i radne sposobnosti. Kao načelnik Topličkog upravnog okruga i kao lekar nastojaću da animiram pojedine subjekte, ustanove i organizacije da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu rad prokupačkog Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, izjavio je dr Vukadinović. 

Život sa invaliditetom nije lak i uvek može da bude bolji i kvalitetniji. Pomoć i podrška u svakom obliku su dobrodošli, poručuju iz Društva za cerebralnu i dečju paralizu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime