Veče narodnog stvaralaštva razgalilo Prokupčane

0

Sinoć je u punoj sali Bioskopa održano Veče etno muzike. Publika je imala prilike da čuje neke od najlepših pesama našeg narodnog stvaralaštva, kako u takmičarskom, tako i oficijalnom delu programa.

Deca su se takmičila u pevanju etno muzike Balkana, i to u kategoriji mlađih i starijih uzrasta. Pored pevača, publiku su zabavili i instrumentalisti narodne muzike na harmonici i violini.

Žiri je posle dugog razmatranja i razmišljanja doneo odluku da prvo mesto u kategoriji mlađih pevača pripadne Andriji Stankoviću za izvođenje pesme “Kradem ti se u večeri”.

Drugo mesto pripalo je Teodori Milošević, a treće Milici Radovanović.

U kategoriji starijih uzrasta najbolja je bila Anđela Zdravković, dok je drugo mesto pripalo Teodori Stanojević. Treće mesto osvojio je Stiven Demirović.

– Istrumentalisti etno muzike su bili izvanredni i mi smo sa mukom birali najbolje. O našoj odluci su presudile nijanse, rekla je Sanja Stojković, predsednik žirija.

Prvo mesto pripalo je Strahinji Ognjanoviću (harmonika), drugo Stivenu Demiroviću (violina) i treće Aleksi Tričkoviću (harmonika).

Voditelji programa podsetili su posetioce da je finalno veče Dečje pesme večeras, 24.aprila u 19h u sali Bioskopa. Ovom večeri se zvanično i završava FEDES.

Fotografije sa Večeri etno muzike možete pogledati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime