Večeras pozorišna predstava “Da li je to bila ševa”

0

Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ prokupačkim srednjoškolcima poklanja besplatne karte za reprizu predstave „Da li je to bila ševa“, koju je režirala Tijana Petrović, po tekstu Efraima Кišona. Ova predstava je zakazana za večeras u 19.30 sati, na sceni prokupačkog Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“.

U Domu kulture kažu da karata još ima i da svi oni koji žele da pogledaju predstavu još uvek mogu da rezervišu karte na broj telefona 027/321-002.

Ovo je urnebesna komedija u kojoj igraju Ivica Ilić (Romeo), Tijana Petrović (Julija), Predrag Slavković (Šekspir), Dejan Jovičić ( Lorenco), Anastasija Cvijanović  (Lukrecija) i Jelena Lukić (Sufler).

Ovaj komad je publici pružio drugačiji pogled na najpoznatiju ljubavnu priču o Romeu i Juliji, 30 godina pošto su preživeli i ostvarili svoju ljubav.

Кomad „Da li je to bila ševa“ Efraima Кišona je satirična slika jednog od najvećih ljubavnih parova u svetskoj književnosti-Romea i Julije, koju je Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ maestralno izvelo. Oni u njoj nisu tragično okončali svoju ljubav već su preživeli, Julija se probudila na vreme da spreči Romeovo samoubistvo.

Trideset godina kasnije, zatičemo ih u braku iz koga je davno nestala romantična zaljubljenost, a zamenila ju je rutina i nezadovoljstvo jalovim životom. Romeo i Julija kubure sa novcem koji je najčešći povod za svađu, a imaju i probleme sa ćerkom tinejdžerkom Lukrecijom i njenim odrastanjem i vaspitanjem.

S vremena na vreme obilazi ih i sam Šekspir, jer mu je u grobu dosadilo da sluša kako se svađaju.

Кišonov tekst nudi i prizemni humor i satiru, ali i poigravanje sa originalnim Šekspirovim delima-fratar koji je venčao Romea i Juliju često Juliju naziva Ofelijom, a za Romea misli da je Hamlet i slično.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime