Velik uspeh članova prokupačkog Ansambla Radio Srce

0

Na međunarodnom muzičkom festivalu u Maglaju, u Bosni i Hercegovini, članovi prokupačkog Ansambal Radio Srce osvojili su vredne nagrade i pobrali simpatije publike, žirija i medija.

Žiri novinara druge večeri festivala dodelio je nagrade, pa je njihovom odlukom najbolja bila Milena Kostić, takmičarka iz Prokuplja koja je pevala „A što ti je mila kćerka“. Nagradu za najbolju interpretaciju sevdalinki „Selver Pašić“ dobila je Kristina Tasić iz Prokuplja. Petar i Pavle Joksimovic u svim BiH medijima proglašeni su za miljenike publike, učesnika i svih žirija, a Milena i Kristina su dobile naziv ,,Čuvara narodne muzike”.

– Da je žiri doneo ispravnu odluku pokazala je i reakcija nekoliko stotina Maglajlija u sportskoj dvorani koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili njihovu odluku. Zahvalni smo organizacionom odboru i gradonačelniku Maglaja Mirsadu Mahmutagiću na gostoprimstvu i boravku u njihovom mestu koje je bilo i više nego odlično i nadam se da će nam se pružiti prlika da im se revanširamo. Nastavićemo i dalje saradnju i ako Bog da sledeće godine biti suorganizatori festival, kazao je Dragan Pejčić.

Inače, ovo je bio 47. međunarodni muzički festival “Studentsko ljeto”. Učestvovala su 24 neafirmisana pevača iz BiH i zemalja regiona, a u revijalnom delu nastupili su Zabranjeno pušenje i Halid Bešlić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime