Veliki brat je stigao

2

Samo par minuta nacionalnog dnevnika RTS bilo je dovoljno da se vidi da je “Veliki brat” u Srbiju stigao. Naime, nevorovatno je da je u jedan minut izveštaja stalo da najveće srpske brendove (Knjaž Miloš, Bambi, Imlek…) kupuje nepoznati Investicioni fond, a nedugo zatim priča o poljoprivrednicima koji nešto rade, privređuju, emituje se izveštaj od najmanje tri munuta! I plus, nakon toga – izveštaj iz Mađarske o poseti Merkelove i protestu „čak 4 000 protivnika mađarske Vlade“ u dva minata!?

Možda ovo i nije neki povod za kolumnu, ponajmanje ne lokalnu, regionalnu, koje bi se ticala ovih dnevnih internet novina, ali je ovo neverovatno čak i za Severnu Koreju da se ovako rangiraju i vremenski određuje značaj vesti koji se objavljuje na nacionalnoj, RTS televiziji!

Nećemo sada o besmislenom izveštaju pre toga iz Skupštine Srbije oko amandmana poslanika Pavićevića koji je stao u celih dva, dva ipo minuata, a u jednoj rečenici nakon toga da čak 188 preduzeća iz Srbije ide u stečaj!?

Među ovim preduzećima su „beznačajni“, a u skladu sa novim „Orvelovskim dnevnikom RTS“ (nacionalnim dnevnikom!) i nekada giganti industrije u Srbije među kojima je MIN Niš, Ivo Lola Ribar, pa i ŠIK Kopaonik iz Kuršumlije koji je nekada zapošljavao oko 3 000 ljudi!

I naravno, ovo će proći i ide repriza, reprize serije na RTS-u kao po običaju. To, da li građani treba da budu zaista informisani onako kako treba nikoga neće biti briga. Zabava sledi…

Samo, nikako nije zabavna stvarnost i ono što nam se dešava i što nas čeka…

A mediji bi trebalo da budu ti koji informišu. Pogotovu oni nacionalni koji treba da pruže nepristrasnu i objektivnu informaciju.

I ko god je ovu „selekciju vesti“ sa početka pravio, prevario se u inteligenciju naroda.

Čita se i gleda i između redova, to treba reći, napisati „ Velikom bratu“, tek toliko da zna da nije ovaj narod baš za potcenjivanje…

(Autor: Miloš Ivanović, glavni i odgovorni urednik Top Novosti)

2 KOMENTARA

  1. Ne znam koliko imate godina,ali bi trebalo da pogledate dnevnike RTS od 1990. do 2000.
    Koliko je tu bilo ispiranja mozga,vredjanje inteligencije,zaglupljivanje,raspirivanje mrznje i jos puno,puno bolesnih stvari,a ovaj glup narod je i dalje, kao u transu podrzavao vlast i klanjao se vodji.
    Vladala je takva beda i glad,a oni su i dalje verovali televiziji i novinama da dobro zive.

  2. Svaka vlast cenzuriše medije da objavljuju kako njima odgovara. Da pod sankcijama smo loše živeli al ni nisu prodali i uništili privredu - postojećh preduzeća kapital je sve dočekao demokrate da ga demokratski rasprodaju i unište kao i našu konfe Svaka vlast cenzuriše medije da objavljuju kako njima odgovara. Da pod sankcijama smo loše živeli al ni nisu prodali i uništili privredu - postojećh preduzeća kapital je sve dočekao demokrate da ga demokratski rasprodaju i unište kao i našu konfe

    Vaš komentar

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime