Veliki uspeh prokupačkog pozorišta

0

Prokupačko Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ osvojilo je četiri nagrade na Međunarodnom festivalu kamernih scena u Sofiji sa predstavom „Anđela“ Stevana Koprivice, u režiji Milana Ilića.

Nagrađeni su Srđan Živković za sporednu mušku i Milica Spasić za sporednu žensku ulogu, a celokupna predstava za kompaktnost i najbolju scenografiju na festivalu.

Prema rečima direktora prokupačkog Doma kulture Tijane Petrović, prokupačko pozorište već nekoliko godina unazad učestvuje na ovom festivalu i sa svakog gostovanja se vraća sa nagradama.

– Ove godine smo još jednom potvrdili da zaslužujemo da budemo učesnici, kako ovog, tako i drugih festivala. Uvek se trudimo da napravimo kvalitetne i sadržajne programe, a predstava „Anđela“ je baš takva, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović i istakla da se ponosi svojim kolegama koji su realizovali ovu predstavu. Ona je naglasila da će svi oni koji je nisu gledali, moći to da urade u okviru ovogodišnjeg Kulturnog leta.

Priča „Anđele“ je sasvim jednostavna i obična, a govori o našim naravima i mentalitetu. O malim ljudima koji se sreću u zajedničkoj bolničkoj sobi i do smrti,kao i istine o svojoj sudbini,dolaze suočavajući se s konačnim iskušenjima sopstvenih života.

Likovi u „Anđeli“ prolaze kroz situacije u kojima nije sasvim jasno šta sanjaju,a šta im se u stvarnosti događa. U predstavi se prožima usamljenost i prijateljstvo,grubost,nežnost,ljubav i smrt.Ona je neka vrsta komedije o umiranju i prolaznosti.

Akteri ove predstave tumače sasvim različite tipove ljudi,ali se na sceni njihova igra ne isključuje,već naprotiv dopunjuje i ostavlja uvek dovoljno prostora onom drugom,dozvoljavajući mu i da improvizuje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime