Veliko spremanje u VP Domu: Štićenici za ministra spremaju ,,Kneževu večeru,,

0

Veliko spremanje je u punom jeku. U Vaspitno popravnom domu u Kruševcu u toku je obimna akcija sređivanja zgrada, eksterijera i enterijera. Ovom poslu su štićenici i zaposleni prišli zato što su do sada radili u lošim uslovima, izjavio je za lokalnu RTK upravnik Vaspitno poravnom doma u Kruševcu Ivan Mijailović.

Dobrom organizacijom i uz pomoć prijatelja, vaspitača i instruktora, lica na izdržavanju kazne izvode skoro sve radove, renoviraju zgrade, fiskulturnu salu, trotoare, terene, pogone i prateće objekte, Investicije su , kazao je Mjailović, velike, a dobar deo sredstava obezbeđen je iz Domskih proizvodnih pogona i sa ekonomije.

Prema Mijailovićevom kazivanju, krenulo se od sale za posete, koja je kompletno renovirana. Zatim se radilo na školi, renoviran je krov, uradjena sala , stolarija, a kompletno je renovirana i fiskulturna sala, promenjan podna podloga, postavljena rasveta, a uradjen je i teren za basket. Takodje, sredili su Upravnu zgradu, komletno sa novom stolarijom, uradili i novu kuhinju. Uradili su prijemno odeljenje i novi parking od 1.100 kvadrata za radnike i goste.

Kompletan zavšretak svih radova u krugu Doma, na stazama za rekreaciju i šetnju, kao i na terenima od preko 8 hektara zemljišta, biće zuavršeni za nedelju dana, pred najavljeni dolazak ministra pravde Nikole Selakovića.

U Domu, inače, postoje svi zanati, a imaju i štićenike koji su većim delom osposobljeni za bavljenje tim zanatima, a najveća ušteda od dvadesetak miliona dinara napravili su u izvodjenju tih radova, koje nisu platili. Upravnik ove vaspitno popravne ustanove navodi da u Domu imaju ozbiljnu proizvodnju mesinganih proizvoda, imaju livnicu, kovačnicu, strugove, glodilice, ozbiljnu ekonomiju, kao I veliki broj životinja kojima hrane štićenike.

U čast posete ministra pravde Nikole Selakovića, štićenici pripremaju predstavu ,, Kneževa večera,,, koja će nakon Doma biti izvedena i u Kruševačkom pozorištu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime