Više hiljada turista uživa na Kopaoniku

0

Vreme je za skijaše na Kopaoniku danas prelepo, a na ovoj planini u suncu i snegu uživa više hiljada domaćih i stranih turista . Njima su pored dve nove savremene žičare na Krčmaru i Gvozdcu na raspolaganju još 22, kao i 37 staza na kojima je oko 60 centimetara utabanog snega.

Na raspolaganju je i ski poligon i adrenalinske atrakcije. Ove zime vlada veliko interesovanje domaćih i stranih turista, posebno iz Rusije, Rumunije, Turske i Grčke.

U ,,Skijalištu Srbije,, navode da je tokom Sretenjskog praznika u jednom danu na Kopaoniku boravilo devet hiljada turista. Akcije promotivnih cena nastavljaju se, pa će zadnji vikend u februaru imati popoust od 15% na cene trodnevnih i četvorodnevnih karata.

Na Kopaoniku će se od 15. do 18. marta održati Druga međunarodna skijaška akademija instruktora skijanja. Organizator Akademije je Univerzitet u Ljubljani – Fakultet za sport, Skijaški savez Slovenije/Udruženje učitelja i trenera skijanja u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Beograd.

Akademija je namenjena pre svega učiteljima skijanja na obrazovnim institucijama, stručnjacima iz područja skijanja, kao i drugim zainteresovanim. Glavni cilj Akademije je razmena iskustava i prezentacija načina učenja skijanja u državama iz kojih dolaze učesnici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime