Viši sud oslobodio optuženog za ubistvo kruševačkog zubara

0

Viši sud u Kruševcu danas je doneo presudu kojom se Dejan Stanković (69) oslobađa optužbe za ubistvo zubara Miltina Rokića (65) iz Kruševca. Obrazlažući oslobađajuću presudu predsednica Sudskog veća, sudija Dragana Maksimović je rekla da ,,na sudu nije dokazano da je Dejan Stanković izvršio krivično delo ubistvo,,. Sudija je donela odluku da se osumnjičeni Dejan Stanković, koji se više meseci nalazio u pritvoru, odmah pusti na slobodu, ali da mu se zadrže lična dokumenta do pravosnažnosti presude.

Ova presuda je u prepunoj Velikoj sali Višeg suda dočekana gromoglasnim jednoglasnim povikom rodbine Dejana Stankovića ,,hvala bogu da u ovoj zemlji ima pravde,,.

Zastupnik optužnice Višeg suda u Kruševcu, Miodrag Surla je oslobađajuću presudu za optuženog nazvao skandaloznom i najavio žalbu.

On je očekivao da optuženi bude osudjen na 14 godina, kao i što je tražio u završnoj reči optužbe.

– Na sudu nije dokazano da je Dejan Stanković izvršio ubistvo. Postoje nalazi DNK, koji su nađeni u drugom, a ne u četvrtom ulazu gde je počinjeno ubistvo. Postoje i video snimci osobe koja je snimljena ispred i u drugom ulazu zgrade. Ali, Dejan Stanković ima i brata blizanca Vojina, pa se DNK nalazi i snimci odnose i na njega. Tačno je da je Vojin prezentovao potvrdu kojom se dokazuje da je bio u Švedskoj, ali je on dva puta u toku jedne godine dolazio i izlazio iz zemlje, pa nije dokazano koji je od braće blizanaca mogao da izvrši ubistvo. Postoje indicije da je jedan od njih dvojice to učinio, ali sud nema dokaza, izjavila je sudija Dragana Maksimović.

Podsećamo, Vojin Stanković je bio uhapšen u isto vreme kad i njegov brat blizanac Dejan. Ali, Vojin je nakon pribavljanja pogranične potvrde da ,,tog dana nije bio u našoj zemlji,, odmah pušten na slobodu, pa je Dejan opstao u pritvoru i protiv njega je podignuta optužnica.

Milutin Rokić je ubijen 4. marta 2015. godine, oko 23 časa, u prizemlju višespratnice u četvrtom ulazu u Čupićevoj ulici, odmah ispred stana i stomatološke ordinacije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime