Vlada Srbije odobrila 30 miliona za obnovu Hisara

0

Grad Prokuplje dobio je od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 10 miliona dinara za drugu fazu projekta uređenja puta i uvođenja rasvete na brdu Hisar, saopštili su danas iz prokupačke gradske uprave.

Projektom je predviđena obnova puta i uvođenje rasvete kako bi se poboljšao pristup srednjovekovnoj Jug Bogdanovoj tvrđavi i „Savićevcu“ zadužbini dr Alekse Savića, ministra zdravlja Kraljevine Jugoslavije.

„Tokom prve faze projekta u koju je ministarstvo uložilo 20 miliona dinara rekostruisana je letnja pozornica tvrđave na Hisaru“, kazao je agenciji Beta gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

On je podvukao da će kada ovaj projekat kompletno bude završen Prokupčani dobiti dugo željenu letnju pozornicu i uređeno mesto za šetnju, odmor i rekreaciju.

„Uređenjem srednjovekovne ‘Jug Bogdanove’ tvrđave na Hisaru, koja je simbol Prokuplja, dobićemo mnogo, a nadamo se i privući turiste koji će imati još jednu zanimljivu destinaciju za obilazak“, zaključio je Simonović.

(Tekst je napisan u okviru projekta „Prokuplje na turističkoj mapi Srbije”, koji se sufinansira iz budžeta Grada Prokuplja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime