Vlada Srbije odobrila Kancelariji za mlade novi projekat

0

Koordinator Kancelarije za mlade u Kuršumliji Petar Dikić potpisao je ugovor u Vladi Srbije kojim je od strane Ministarstva Turizma i omladine odobreno  1,2 miliona dinara za realizaciju projekta “Pazi, snima se!” koji će biti realizovan u narednih šest meseci u Kuršumliji.

Glavni cilj projekta je unapređenje rada Kancelarije za mlade, kao i njena bolja promocija kroz razvoj digitalnih kompetencija kod mladih, ali i onih koji rade sa mladima.

“Tema ovog projekta su  radionice snimanja, kadriranja, montaže i obrade slike, kao nešto što bi mladima u Kuršumliji dalo još jednu novu mogućnost. Mladi bi dobili priliku da nauče nešto iz oblasti koja im je do sada bila potpuno nepoznata, te da time povećaju svoju zapošljivost i svoje šanse da život nastave u svome gradu, radeći ono što vole. U razgovoru sa novinarima, dobili smo informaciju da su zanimanja iz ovih oblasti (snimanja, kadriranja, montaže i obrade slike), postala deficitarna, te da bi ovo mogla da bude nova/stara i intersentna paleta zanimanja među mladima. Mi konkretno želimo da, nakon pređenih obuka iz pomenutih oblati, snimimo dokumentarni film o 15 godina rada i postojanja Kancelarije za mlade u Kuršumliji, čime bismo hteli da podstaknemo opštine i gradove koji  nemaju osnovanu Kancelariju za mlade, da to i oni učine, jer smatramo da je to neophodno za sistemsku brigu i rad sa mladima. Mi smo imali turbulentnih 15 godina rada i to bismo želeli da prikažemo kroz ovaj film u 5 segmenata. Ovaj proces je jako zahtevan i podrazumeva ozbiljne kapacitete, tako da se nadamo da ćemo u skladu sa svojim mogućnostima, uspeti da realizujemo svoju ideju. Jedan od segmenata na projektu, koji će biti sastavni deo dokumentarnog filma, biće i centralni dogaćaj koji bi trebao da okupi što veći broj mladih koji su za ovih 15 godina prošli kroz Kancelariju za mlade i bili njen neodvojivi deo.

Radionice: KAMERA, MONTAŽA I VIZUELNE UMETNOSTI U MEDIJIMA

Trajanje 6 meseci, odnosno 12 časova mesečno.

Ukupno, bice održano 70 časova i obrađeno 15 osnovnih oblasti rada kamerom, (plan nastave u prilogu) od osnovnog do naprednog nivoa, režije jednostavnih i složenih struktura, montaže i postprodukcije razlicitih video formi.

Ukupan iznos odobrenih sredstava od strane Ministarstva Turizma i omladine je 1.200.000,00 RSD.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime