Voda ispravna za piće u Prokuplju

3

Voda iz gradskog vodovoda u Prokuplju je ispravna za piće, navode u prokupačkom Javnom komunalnom preduzeću “Hameum” nakon poplava koje su zadesile prokupačku opštinu.

Grad Prokuplje snabdeva se vodom sa akumulacije Bresnica i sa izvorišta Bumburek, nakon što je reka Toplica poplavila bunare u Grčkom Mlinu.

– Voda sa ova dva izvorišta je ispravna za piće prema izveštajima Instituta za javno zdravlje iz Niša i gražani mogu da je koriste bez ikakve bojazni za svoje zdravlje, rekao je v.d. direktor JKP Hammeum“ Vladimir Novaković.

On je dodao da su danas bunari tehnički osposobljeni, a vodosnabdevanje građana sa izvorišta u Grčkom Mlinu počeće nakon dobijanja rezultata uzorkovanja vode sa ovog izvorišta.

Iz ovog javnog preduzeća upućuju apel građanima da vodu racionalno koriste, jer u ovom trenutku zbog otežanog vodosnabdevanja više zone grada ostaju bez vode u popodnevnim satima.

3 KOMENTARA

  1. Pored svih mera koje su preduzete da se opasnost od poplava svede na minimum, zahvalnost dugujemo i gradskom vodovodu koji iz drugih rezervoara snabdeva citav grad pijacom vodom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime